T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / SİVASLI - Yayalar İmam Hatip Ortaokulu

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi Dede Korkut Hikâyeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikâye Yazma Yarışması"nın Takvimi Belli Oldu

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi Dede Korkut Hikâyeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikâye Yazma Yarışması"nın Takvimi Belli Oldu

 

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmeleri amacıyla yeni bir yarışma daha düzenleniyor.

Proje kapsamında bugüne kadar; "Sözlük Tasarım", "En Güzel Cümle/Afiş" ile "Safahat" Konulu Çevrim İçi Bilgi Yarışmaları düzenlendi.

"Hikâye Yazma Yarışması" kapsamında öğrencilerimizden, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Dede Korkut Hikâyeleri'nden hareketle yeni bir hikâye yazmaları isteniliyor.

Uşak ilindeki resmî/özel eğitim öğretim kurumlarında öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışma aşağıdaki takvime göre yürütülecek.

 

YARIŞMA TAKVİMİ

1

Şartnamenin Okullara Gönderilmesi

26 Aralık 2023

2

Öğrenci Eserlerinin Okul İdarelerine Teslim Edilmesi

19 Ocak 2024

3

Okul Birincisi Eserlerin Seçilip İlçelerde İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, İl Merkezinde İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Teslim Edilmesi

22 Ocak 2024

4

İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine Teslim Edilen Eserler Arasından Birincilerin Seçilmesi

23 Ocak 2024

5

İlçe Birincisi Seçilen Eserlerin İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Teslim Edilmesi

24 Ocak 2024

6

İlde Dereceye Giren Öğrencilerin Belirlenmesi

25 Ocak 2024

 

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi Dede Korkut Hikâyeleri'nden Hareketle Yeni Bir Hikâye Yazma Yarışma"sı teknik şartnamesine ulaşmak için tıklayınız.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 12:40 - Görüntülenme: 107
  Beğen | 0  kişi beğendi